Köpings IP
6 augusti 2016
15:00

MD FF Köping borta 2-0

Efter förlusten senast blev dagens match mot Köping en otroligt viktig match för att inte dras ner i det riktiga "träsket" och ännu viktigare för motståndarna.
Då Köping startat hösten starkt där de t.o.m hotat fbk på bortaplan var det ett lag med bra självförtroende vi mötte. Detta bekymrade inte oss utan att vi verkligen ville ha revansch för den mediokra insatsen mot Strömtorp syntes från start då vi pressade högt och inte gav dom några ytor alls att bygga upp spelet.
Detta gav oss 1-0 redan efter en minut efter att vi vunnit fight högt uppe på deras planhalva med inkast som följd. Detta kastade Tobbe till Njegos o han lirade tillbaka innan Tobbe slog ett långt fint inlägg mot bortre stolpen där Haris påpassligt dök upp o knoppade in bollen.
Efter detta mål fortsatte vi naturligtvis att pressa högt då vi tack vare detta vann många bollar på deras planhalva och då är det svårt för motståndarna att skapa chanser.

Detta gav oss ännu ett tidigt mål då vi efter ca 6min vann bollen mitt på deras planhalva och bollen hamnade hos Micke. Han tog med sig bollen och utnyttjade sin fart o tyngd genom att i stort sett forchera genom 4 motståndare vilket gav friläge där han enkelt tåade in bollen förbi målvakten.
Härligt att se Micke utnyttja sin styrka och verkligen "go for it" istället för att leta pass vilket är lätt att göra när många ropar på bollen.

Efter detta mål jämnade matchbilden ut sig då vi inte riktigt pressade på lika hårt som i inledningen.
Vi var naturligtvis nöjda med det som hänt hitills men Köping hade svårt att lirka upp vår defensiv så resten av halvleken blev ganska chansfattig förutom ett farligt Köpingskott efter ca 10min som slickade högra stolpen hos Milos.

Köping utnyttjade sin bänk och gjorde en del tidiga byten så de hade två nya offensiva spelare på plan när andra halvlek började.
Om det berodde på detta eller att vi frivilligt sjönk ner i plan vet jag inte men Köping tog tag i taktpinnen från start i andra.
Genom sina inbytta spelare skapade de flera halvfarliga lägen där Milos fick visa sig på styva linan vid flertalet tillfällen.
Ju längre halvleken pågick desto mer övertag fick de centralt på mitten då vi sjönk djupt ner med våra spelare vilket gav dom stora ytor att bygga upp spelet på.
Vi hade också under senare delen av halvleken problem på vår högerkant då de ofta enkelt kunde ta sig fram i två mot en lägen mot vår ytterback.
Kändes i andra som vi inte vågade hålla i bollen som vanligt utan ofta slogs den iväg utan adress vilket gjorde att de enkelt vann boll och kunde vända spelet. Våra anfallare mötte inte heller när vi slog upp bollen utan deras försvarare kunde bara ta några steg upp o bryta uppspelen.

Det var tur att de hade problem med sistapasset för även om det osade katt några gånger kunde vi reda ut stormen och ta tre mycket viktiga poäng.
Som det såg ut i andra halvlek var det flera på mitten som såg tröttkörda ut då vi sjönk lägre o lägre och inte orkade pressa motståndarna men troligen var det medvetet då vi inte gjorde några byten.

Sammantaget en härlig o viktig seger men den kanske inte var helt rättvis men vi har tappat många poäng unde våren i matcher där vi varit det bästa laget(inte minst mot köping hemma) så vi ska inte be om ursäkt för dessa poäng.

Matchfakta: 2-0 (2-0)

1-0 1min Haris (Tobbe) Fint inlägg mot bortre stolpen där Haris dyker upp med skallen
2-0 6min Micke Efter motlägg på mittplan får Micke bollen och löper förbi fyra motståndare till friläge.